교수소개

이종수 교수님

  1. 전공 : 산업미생물학, 발효공학,생물공학
  2. 연구실 : J419 / 042-520-5388
  3. 실험실 : 생물공학실험실 / J424
  4. E-mail : biotech8@pcu.ac.kr

강의과목

  1. 산업미생물학, 발효학, 생물공학, 고급발효학, 생리활성물질학

학력

  1. 캐나다 국립 과학원 생물공학 연구소(NRCC, BRI) 박사후과정
  2. 충남대학교 식품공학과 농학박사
  3. 충남대학교 식품공학과 농학석사
  4. 충남대학교 식품공학과 농학사

경력

  1. 캐나다 McGill 대학교 (Visiting professor)
  2. 배재대학교 학생문화복지처장, 대학원 교학부장, 학과장
  3. 아펜젤러대학 학장
  4. (사)한국 균학회 회장
  5. (현)배재대학교 대학원장

논문

  1. Characterization of an Anti-gout Xanthine Oxidase Inhibitor from Pleurotus ostreatus, Mycobiology 42(3): 296-300 (2014)
  2. Microbiological Characteristics and Physiological Functionality of New Records of Yeasts from Wild Flowers in Yokjido, Korea, Mycobiology 42(2): 198-202 (2014)
  3. Characterization of an Antihypertensive Angiotensin I-Converting     Enzyme Inhibitory Peptide from the Edible Mushroom Hypsizygus marmoreus, Bio Reseaarch International Article ID 283964, 6 pages     (2013)
  4. Production and Characterization of a New α-Glucosidase Inhibitory Peptide from Aspergillus oryzae N159-1, Mycobiology 41(3): 149-154 (2013)
  5. Isolation and identification of RANKL-induced osteoclast differentiation inhibitor from Pleurotus citrinopoleatus, Mycoscience 54:265 (2013)
  6. Characterization of New Antihypertensive Angiotensin I-Converting     Enzyme Inhibitory Peptides from Korean Traditional Rice Wine, J Microbiol Biotechnol 22(3): 339-42.(2012)
  7. Characterisation of a New Antihypertensive Angiotensin I-Converting     Enzyme Inhibitory Peptide from Pleurotus cornucopiae, Food Chemistry 127: 412 (2011)

저서

  1. 산업∙응용미생물학 (라이프사이언스, 2006년)
  2. 버섯학 (자연과사람, 2010년)
TOP